ISPO AWARD voittaja 2016 - Halti hiilikuituahkio

Halti on vuodesta 1976 alkaen valmistanut innovatiivisia tuotteita, jotta kaikki ihmiset voisivat liikkua luonnossa entistä helpommin ja turvallisemmin. Viimeisten 40 vuoden aikana Halti-tuotteita on käytetty monissa maailman kauneimmissa ja unohtumattomimmissa paikoissa. Olemme yksi harvoista yrityksistä, jotka ovat varustaneet retkikuntia sekä pohjoisnavalle, etelänavalle että Mount Everestille. Outdoor / Talviretkeilykategoriassa palkittu hiilikuituahkio jatkaa tätä samaa perinnettä.

Haltin uusi, erittäin kevyt ja kestävä hiilikuituahkio on suunniteltu talviretkeilyyn erittäin vaativissa olosuhteissa. Ahkion suunnittelussa tavoitteena on ollut luoda arktisille talvivaelluksille ja retkikuntakäyttöön kestävä, toiminnallinen ja kevyt ahkio, joka vaatii vain vähän huoltoa. Suunnitteluprosessin aikana ahkiota testattiin useaan otteeseen kenttäkäytössä yhteistyössä kokeneen naparetkeilijän ja eräkouluttajan Kari Vaiska Vainion kanssa.

  • Suomessa suunniteltu ja valmistettu
  • Erittäin kevyt ja kestävä ahkio ja aisa
  • Erinomaisesti liukuvien materiaalien ansiosta helppo ja kevyt vetää
  • Helppokäyttöinen, vaatii vain vähän huoltoa, erittäin luotettava

Äärimmäinen keveys ja kestävyys perustuvat valittuihin teknisiin materiaaleihin. Pohja on valmistettu hiilikuidusta ja kevlarista, sekä aisa hiilikuidusta. Leveän ja tasaisen pohjarakenteen ansiosta tavarat on helppo lastata ja purkaa. Pohjassa on kaksi sintratusta polyeteenistä (UHMWPE) valmistettua jalasta. Materiaali on sama kuin maastohiihtosuksissa, tehden pohjasta hyvin liukuvan. Aisa on rakenteeltaan yksiosainen, eikä siinä ole rikkoutuvia liitoskohtia tai kiinnikkeitä, mikä lisää ahkion käytön huolettomuutta ja luotettavuutta.

Ahkion suunnitteluprojekti on osa Haltin 40-vuotisjuhlavuoden toimenpiteitä ja osaltaan kertoo paluustamme takaisin juurillemme arktisen seikkailun ja retkeilyn pariin. Tavoitteemme on jatkaa tätä perinnettä ja innostaa yhä useampia ihmisiä nauttimaan luonnon tarjoamista unohtumattomista kokemuksista.

Hiilikuituahkio tulossa myyntiin syksyllä 2016.

 

 

19. tammikuu 2016

Viimeisimmät uutiset

ALPPIKAUSI STARTTAA VIIKONLOPPUNA!

Lapissa satoi juuri virallisesti ensilumi ja Suomen alppimaajoukkue aloittaa kautensa Söldenissä 22.-23.10. viikonloppuna - heja Marcus, Eemeli ja Samu! Katso kisoja MTV3:lta ja Katsomosta....