Jenny Råghall

Jenny on koulutukseltaan vuoristo- ja seikkailuopas, ja intohimoinen hiihtovaeltaja. Jenny on suorittanut Ski Patrol-ohjaajan, lumivyöryteknikon ja SVELAV (Ruotsin lumivyörykoulutus) ohjaajan kurssit ja suorittaa tämän vuoden aikana ”lumivyöryekspertti”- kurssin sekä ensiapukoulutuksen.

Vuodesta 2011 Jenny on ollut Ski patrol-ohjaaja, toimipaikkanaan nykyään Nuolja Offpist, Abisko, Pohjois-Ruotsissa, jossa hän toimii pääasiassa lumivyöryteknikkona. Talvella 2016 Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto (Naturvårdsverket) alkoi julkaista lumivyörytiedotteita, ja Jennyn tehtävänä on toimia Abisko-Björkliden-Riksgränsen aluejohtajana. Toinen osa Jennyn työtä on valvoa ja ennustaa lumivyöryjä lumivyörykonsulttina Ruotsin liikenneministeriölle. Yksinkertaisesti sanottuna suurimman osan päivästä Jenny kaivaa lunta ja analysoi lumen lisäksi sääolosuhteita.

Vuodesta 2011 Jenny on toiminut kesäisin vuoristo-oppaana, pääosin Kebnekaisen itäisellä reitillä, joka johtaa vuoren huipulle.

Jenny rakastaa vuoria ja voitti hiihtovaelluksen Ruotsin mestaruuden vuonna 2016 yhdessä ida Nilssonin kanssa. Kesäisin Jenny viihtyy vuorilla polkujuosten ja kiipeillen.

"En voisi elää ilman vuoria, koska ne ovat kaikki, mitä tarvitsen. Tunnen oloni paljon kotoisammaksi vuoristossa, kuin keskellä vilkasta kaupunkia!"